Hakkımızda

1977 yılında İstanbul’da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite öğrenimimi İstanbul’da tamamladım. 1998 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldum. ‘99 depremine denk gelen süreçte gazeteciliği deneyimledim ve dürüst gazeteci olunamayacağını anlayarak kısa sürede bıraktırıldım…Aynı dönemlerde babamı akciğer kanserinden kaybettim… ardından 2003-2005 arası üç romanım yayınlandı ve oğlumun doğumuyla 2010’a kadar anneliğe odaklandım.
2010 ve 2017 arası İstanbul Şişli Meydan’ında simit satıp onurlu yaşamaya çalıştım diplomalı ve kadın simitçi olarak Halaskargazi Caddesi üzerinde sık aralıklarla kurulmuş simit tezgahlarından biri de benimdi… fakat benimki bir çeşit çölde vahaydı! hem kadın hem üniversite mezunu olarak pek
rastlanmadık bir durumdu yaptığım… dipdalga adında bir siteye “kaldırım güncesi” yazdım fakat ne yazık ki o site de uzun ömürlü olamadı…
2017 Haziran’ında Milas’a taşındık ve yeni bir macera başladı İstanbul’un karmaşası ve göçmen kalabalığından sonra Milas’ın sakinliği gerçekten iyi geldi. Bir dönem yerel işlerde çalıştım; zeytin hasadı, balık aşılama gibi… sonrasında bir gazete ilanıyla kanserli ve engelliler adına gazete satışına başladım. Esnafı ziyaret ederken bir yandan da ihtiyaç sahibi insanları tespit etmeye çalışıyordum ve gördüm ki özellikle genetik kökenli hastalıklar bölgede oldukça yoğun… ailelerin pek çoğu bilinçli değil ayrıca konuyla başa çıkacak eğitime de sahip değiller….
Çoğunlukla dağılmış aileler, boşanmış çiftler, sorumluluktan kaçan ebeveynler ve miras kavgası yüzünden birbirlerine düşman akrabalar çok sık karşılaştığım manzaralar oldu. Böylesi bir tablo içinde genellikle hastalıkla mücadele eden çocuk ya da ileri yaştaki mağdur ihtiyaç sahiplerinin medikal, eczane ve hastane giderlerine, bulabildiğim hayırseverlerle ortak olmaya başladık.
Öncelikle Milas’a bağlı 132 mahallenin 100’e yakınında -Pandemiye kadar olan süreçte-hastaları kapı kapı tespit etmeye çalıştım… Pandeminin maske-mesafe kısıtlamaları ortasında Rehabilitasyon merkezlerinden tanıdığım idealist kurucu ve müdürler sayesinde tedaviye giden düşük gelirli aileleri tespit edip başta bez ve erzak olmak üzere çeşitli ihtiyaçlarını karşıladık karşılamaya devam ediyoruz. Milas, Ören, Selimiye, Güllük‘de başlayan yardım çalışmalarına Güvercinlik, Yatağan, Menteşe de eklendi Bodrum’dan Bayır organize sanayiye kadar 40’ın üstünde hayırseverim sayesinde çok çeşitli ihtiyaçlara anında cevap verebiliyoruz
Altı yıllık bir süreçte ilmek ilmek dokuduğum sponsor ağıyla ihtiyaç sahiplerini buluşturabiliyorum… doğrudan hastaneye, eczaneye ya da medikalciye yapılan ödemeler sayesinde herkes ihtiyacını açık ve onurlu bir biçimde karşılıyor. Ben de aradaki köprü kurarak ve organizasyonu sağlayarak (hastane randevularımdan bulunması zor ilaç ya da medikal malzemenin teminine kadar) görevimi yerine getirmeye çalışıyorum.
Pandemi sonrası ekonomik darboğaz sürecinde tek tek kapanan gazete ve kurumların çatısı altında olmadan insanlara yaptığım işleri anlatmak ve yardımı ulaştırmak imkansız olacağından, sonunda bir çözüm olarak ibu siteyi ve elektronik dergiyi Kurmaya karar verdim. sitenin ve derginin yapımında emeği geçen Variotik Bilişim’den Ahmet Kazım Özerten’e en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Onun özverili çabası sayesinde derginizi sizinle buluşturabiliyoruz.
Sayıları her geçen gün artan hayırseverlerim sayesinde de hastalarımın zorunlu ihtiyaçları maddi bir külfet olmaktan çıkıyor.